Vijesti

lipanj 2023.

Objavljena Standardna ponuda usluga

Objavljena je Standardna ponuda za usluge na svjetlovodnoj pristupnoj mreži na području Općina Sukošan, Sveti Filip i Jakov, Galovac i Škabrnja. Istu možete preuzeti na poveznici u nastavku.
Standarna ponuda usluga

3.5.2022.

Postavljanje 12 svjetlovodnih distribucijskih mreža

Općina Sukošan i Kotar net d.o.o., u skladu s Pravilnikom o svjetlovodnim distribucijskim mreža (NN 57/14), objavljuju namjere postavljanja 12 svjetlovodnih distribucijskih mreža na području projekta. Detalji o svjetlovodnim distribucijskim mrežama dostupni su u priloženim tekstovima objava.
Objave_namjere_gradnje_SDM.zip

2.11.2021.

Distribucija letaka radi prikupljanja suglasnosti za izvedbu priključaka svjetlovodne mreže

U sklopu aktivnosti na projektiranju svjetlovodne mreže u bijelim područjima Općina Galovac, Sukošan, Sveti Filip i Jakovi Škabrnja, 2.11.2021. započela je distribucija letaka radi dostave suglasnosti korisnika za izvedbu priključaka svjetlovodne mreže do objekata. Distribucija letaka trajat će idućih 15 dana. Sve informacije o izvedbi priključaka svjetlovodne mreže nalaze se u letku koji će biti dostavljen na adrese korisnika u bijelim područjima Općina Galovac, Sukošan, Sveti Filip i Jakov i Škabrnja. Elektronička verzija letka priložena je u nastavku. Priređena je i verzija letka na engleskom jeziku, za strane vlasnike objekata. Molimo korisnike da svoje suglasnosti dostave najkasnije do 31.12.2021. Suglasnosti se dostavljaju putem e-maila ili običnom poštom na adrese vaše općine, prema uputama u letku.

24.9.2021.

Potpisan ugovor za projektiranje i građenje širokopojasne mreže u projektu

U ime Općina Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Galovac i Škabrnja, načelnik Općine Sukošan Ante Martinac je sa zajednicom ponuditelja Konektor d.o.o. i GVO d.o.o. Slovenija potpisao ugovor o projektiranju i građenju širokopojasne mreže u projektu. Vrijednost ugovora je 41.960.000,00 kn s PDV-om. Ugovor je sklopljen s odredbom „ključ u ruke“ i predviđa isporuku svih usluga, roba i radova za potrebe projektiranja i građenja kojima se svjetlovodna mreža dovodi u operativno stanje.

31.7.2020.

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Načelnik Općine Sukošan Ante Martinac potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt razvoja širokopojasne infrastrukture na području Općina Galovac, Sukošan, Sveti Filip i Jakov i Škabrnja. Ugovor je sklopljen s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), kao upravljačkim tijelom i posredničkim tijelom razine 1, te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) kao posredničkim tijelom razine 2. Na potpisivanju ugovora u prostorima MRRFEU-a bila je prisutna ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, te predstavnici ostalih projekata koji su sklopili ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za razvoj širokopojasne infrastrukture.
Za više, posjetite poveznicu na stranicama MRRFEU-a

1.7.2020.

Donesena odluka o financiranju

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o financiranju za Projekt razvoja širokopojasne infrastrukture na području Općina Galovac, Sukošan, Sveti Filip i Jakov i Škabrnja. Odobreni iznos bespovratnih sredstava je 35.798.265,63 kn. Time je uspješno okončana evaluacija prijave projekta na Ograničeni poziv MRRFEU-a.

21.2.2020.

Podnesena je prijava projekta na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Općina Sukošan, kao nositelja projekta, podnijela je prijavu projekta na Ograničeni poziv MRRFEU-a za izgradnju mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima (KK.02.1.1.01). Informacije o Ograničenom pozivu dostupne su ovdje.

19.6.2019.

Zaprimljena potvrda sukladnost projekta s Okvirnim nacionalnim programom

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) je potvrdila sukladnost Projekta razvoja širokopojasne infrastrukture na području Općina Galovac, Sukošan, Sveti Filip i Jakov i Škabrnja s Okvirnim nacionalnim programom razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa (ONP). Više informacija o ONP-u dostupno je na stranicama HAKOM-a.
Skip to content